A TEBÉSZ

A Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) 1998. július 27-én alakult azzal a céllal, hogy az addig gyenge érdekérvényesítő képességgel rendelkező kisbefektetők intézményes keretek között tudják eljuttatni álláspontjukat az állami szervezetek, valamint a pénz- és tőkepiac többi szereplője felé.

A TEBÉSZ kiemelt feladatának tekinti, hogy az egységes fellépés társadalmi súlyát kihasználva a kisbefektetői társadalomnak nagyobb esélye legyen a számukra hátrányos döntések és események befolyásolására, illetve az esetlegesen bekövetkezett károk enyhítésére, megtéríttetésére.

A TEBÉSZ fontos feladatának tekinti azt is, hogy hozzájáruljon a piacgazdasági szemlétet erősítéséhez, terjedéséhez, valamint a hazai pénz- és tőkepiac fejlődéséhez és biztonságos működéséhez.

A TEBÉSZ megalapítása az idő múltával helyes döntésnek bizonyult, az évek során jelentős eredményeket tudtunk elérni.

A TEBÉSZ 2000. január 3-a óta működteti weblapját, amely független értékelések szerint is jelentős segítséget nyújt a már “rutinosabb” befektetők és a témával csak most ismerkedők részére egyaránt.


Jognyilatkozat:

A honlapon található anyagok a forrás feltüntetésével, a szövegkörnyezetéből adódó értelmezés megtartásával szabadon átvehetők, felhasználhatók.